Architecture. Buildings
La fotografia arquitectònica és l'encarregada de capturar i descriure els edificis, construccions i altres espais creats per l'home. La unió entre fotografia i arquitectura és tan antiga com la mateixa història de la fotografia. 

La primera fotografia va ser presa l'any 1826 per Joseph Nicéphore Niépce, en la qual es mostra el conjunt d'edificis des de la finestra d'una granja. Ramon Alabern​ va ser el primer català a crear el primer daguerreotip a Barcelona l'any 1839
Barcelona.Ciutat de la justícia
Autitori de Tenerife
Baona. Parc entral. Seu del districte
Barcelona. Torre Agbar
Edifici Antàrtida de Vic
Barcelona. Sagrada Família
Mataró. Antic escorxador
Mataró. Seu de la univeritat
Madrid. Palacio Real
Capilla de la Regalina en Cadavedo, Asturias
Barcelona. Torre Mapfre
Ermita de la Mare de Déu de la Pertusa
Barcelona. Antic Hospital de Sant Pau i la Santa Creu
L'Hospital de Sant Pau i la Santa Creu i la incomprensió i rebuig al Pla Cerdà
Ja abans de l'aprovació del Pla Cerdà, va comptar amb l'oposició municipalista més per allò que representava (la imposició des de Madrid), que pel seu contingut. Les elits de Barcelona van actuar en contra del pla de la mateixa manera que ho estaven fent contra les creixents protestes populars. El caràcter antiautoritari, antijeràrquic, igualitari i racionalista del pla topava directament amb la visió de la burgesia que preferia tenir com a referent de nova ciutat París o Washington amb una arquitectura de caràcter més particularista.

La figura de Cerdà també generava antipaties entre els arquitectes que no li podien perdonar l'afronta que havia suposat adjudicar una responsabilitat urbanística a un enginyer. Cerdà va patir una campanya de desprestigi personal farcida de llegendes i mentides. Domènech i Montaner assegurava que l'amplada dels carrers produiria uns corrents d'aire que impedirien una vida confortable. Com a afronta, va distribuir els pavellons del seu Hospital de Sant Pau en direcció contrària a l'alineament del carrer. 

El 1905, 50 anys després de l'aprovació del pla, Prat de la Riba manifestava una profunda indignació «contra els governs que ens varen imposar la monòtona i vergonyant quadrícula» en comptes del sistema que ell somiava de ciutat irradiada a partir de la vella capital històrica.
Madrid. Ministerios de agricultura, pesca y alimentación
Berlin. Exemple d'arquitectura del tercer reich
Oporto. Santuário de Santa Luzia
Estocolm. Square of Branting
Barcelona. Instal·lació fotovoltàica del parc del Fòrum
Barcelona. Ecoparc del Mediterrani i "les tres xemeneies" (antiga central tèrmica)

You may also like

Back to Top